Prosjektet

Nordra Lia Leiligheter

Tomten har en nord-sør-orientering og ligger mellom Storavatnet og Vågen i Anglaviken. Bygningen er derfor plassert i samme nord-sør-retning, med balkongene vendt mot øst for å få morgensolen og samtidig for å være beskyttet mot eventuell trafikk fra Anglavikvegen. Svalgangen som fører til leilighetene er ikke noe nytt, men utbyggerne ønsket at svalgangen skulle være litt større enn vanlig, slik at leilighetene kunne ha både balkong mot øst for morgensolen og uteområde mot vest for ettermiddags- og kveldssol.

Med en felles parkeringskjeller kan de 12 store leilighetene, som spenner fra 70 til over 100 kvadratmeter over to etasjer, dra nytte av dette valget av uterom og nyte sol hele dagen. Da vi begynte å tegne disse større svalgangene mot vest, kom vi på konseptet “Naturhus” fra Sverige, der man bygger en bolig inne i et glasshus. Konseptet innebærer et glasshus som dekker hele bygningen og uteområdet, og skaper dermed en middelhavsatmosfære rett utenfor døren.

Selv om vi ikke kan dekke hele bygningen med et glasshus i dette leilighetskomplekset, kan vi skape et hyggelig felles uteområde ved å dekke svalgangene og uteområdet mot vest. Dette vil gi et beskyttet område mot vind og regn som kan nytes hele året. Svalgangene er vanligvis utsatt for vær og vind, spesielt på vestkysten. Ved å ha et felles glasshus har man faktisk muligheten til å prate med naboen utenfor boligen, i stedet for å måtte løpe til inngangsdøren. Dette felles glasshuset dekker hele 330 kvadratmeter og utnytter det maksimale bebygde arealet på tomten. Med dette glasshuset får beboerne muligheten til å være mer sosiale utendørs gjennom hele året og dyrke eksotiske planter sammen, noe som ellers ikke ville vært mulig uten et drivhus.

Kontakt megler

Christine Terkelsen

Eiendomsmegler MNEF | Partner

Helene Kalve Mathiesen

Eiendomsmegler MNEF | Partner